Preparació
- Bulliu els peus de porc, desosseu-los i talleu-los de la mida d’un dau. Poseu una cassola al foc amb una mica d’oli d’oliva i daureu-hi els alls. Afegiu-hi la ceba tallada a tires fines i la pastanaga. Quan estigui tot daurat, afegiu-hi el pebre i, tot seguit, els tomàquets tallats i el llorer.
- Quan el tomàquet estigui ben sofregit, afegiu-hi l’aigua i una mica de sal i deixeu-ho bullir 1 h. Passeu-ho per un colador i guardeu-ne el brou. Poseu el brou a bullir amb els peus de porc. Quan faltin 7-8 min, afegiu-hi la picada (piqueu tots els ingredients). Rectifiqueu-ho de sal.
- Passeu per la planxa la sípia de punxa (o castanyó, és una sípia més petita), els escamarlans i els espàrrecs.
- Muntatge: en un plat fondo poseu els peus de porc i, al mig del plat, una broqueta amb la sípia, els escamarlans i els espàrrecs, i una carxofa confitada feta en dues meitats. A sota de la broqueta hi podeu posar una mica de pa fregit, per tal de donar-li una mica de volum.