Preparació
- Prepareu les brases a foc fort i poseu-hi la graella a uns 10 cm per sobre.
- Coeu els pebrots verds i vermells sencers, girant-los amb freqüència, fins que quedin socarrats del tot. Poseu-los en una safata i tapeu-los fins que es refredin, uns 10 min. Peleu-los i traieu-ne les llavors. Talleu-los a tires i poseu-los en un recipient.
- Coeu les cebes uns 30 min i els tomàquets 10-15 min, fins que estiguin tendres, una mica socarrats i caramel·litzats. Retireu-los de la graella i talleu-los a trossos gruixuts. Barregeu-los amb les tires de pebrot.
- Escalfeu oli en una paella de ferro fos i fregiu-hi l’all, 1 min. Afegiu-hi les cebes, els tomàquets, els pebrots, el romaní i el pebre d’Espelette.
- Sofregiu-ho 20-30 min. Saleu-ho.
- Trenqueu els ous, d’un en un, directament sobre la paella, deixant una mica d’espai entre ells. Deixeu que es coguin, amb les brases a foc mitjà, 10-12 min, fins que comencin a cobrir la resta d’ingredients.
- Repartiu la piperrada en plats i afegiu-hi julivert picat per sobre.