Preparació
- Escalfeu la llet en un cassó a foc lent, remenant-la constantment, fins que arribi a 36 ºC. Afegiu-hi una mica de sucre per evitar que es formin grumolls.
- En un bol, barregeu la farina amb la sal i el sucre, afegiu-hi el llevat, els ous, i la llet calenta.
- Bateu-ho amb una batedora o a mà fins que la massa se separi dels costats del bol i sigui uniforme i elàstica.
- Cobriu-ho amb un drap de cotó i deixeu que pugi en un lloc calent (depenent del tipus de llevat i de la temperatura exterior pot trigar de 30 a 90 min).
- Quan la massa hagi pujat, foneu la mantega i aboqueu-la a la massa.
- Barregeu-ho bé fins que la massa torni a quedar uniforme. Deixeu-la en un lloc calent i deixeu que pugi fins que dobli el volum (depenent del tipus de llevat, pot trigar de 30 a 90 min).
- Per al farcit d’ous i ceba tendra: bulliu els ous, peleu-los i piqueu-los ben petits. Talleu les cebes fines i barregeu-ho amb la feta a daus (o la mantega) i els ous.
- Per al farcit de carn: sofregiu les cebes, tallades molt fines, amb la carn picada en la mantega fosa. Si la massa queda seca, afegiu-hi una mica de brou. Deixeu-ho coure fins que estigui tendre.
- Dividiu la massa en trossets de la mida d’una pilota de tenis. Aplaneu cada tros de massa fins que sigui de la mida del palmell de la mà. Afegiu-hi una mica de farciment i tanqueu la massa.
- Poseu els 'pirozhki' en una safata de forn, bateu l’altre ou i pinteu-los. Deixeu-ho fermentar 10 min.
- Coeu-ho al forn a 200 ºC, 20-25 min.
- Traieu la safata del forn i deixeu que els 'pirozhki' es refredin.