Preparació
- Poseu els alls, el bitxo i l’oli d’oliva en un cassó a foc suau. Quan els alls surin, aparteu-los i deixeu-los refredar.
- Escalfeu el brou de pollastre i quan comenci a bullir incorporeu-hi les ametlles. Deixeu-les coure 15 min. Rectifiqueu-ho de sal i coleu-ho amb un colador fi. Incorporeu-hi la farigola i el pebre blanc. Feu que l'aigua arrenqui el bull amb el sucre. Retireu-ho del foc, incorporeu-hi el suc de llimona i la pera tallada a làmines, i deixeu-ho refredar.
- Salpebreu el pit de pollastre i afegiu-hi una punta de gingebre. Coeu-ho al punt en una paella amb un rajolí d’oli.
- Muntatge: talleu el pit de pollastre a tires, i en un plat fondo poseu-hi el menjar blanc calent i les tires de pollastre entrecreuades per donar-hi una mica de volum. Al mig, poseu-hi unes làmines de pera i acabeu-ho amb un raig d’oli de bitxo.