Preparació
- Si teniu pressa o voleu ser pràctics, podeu comprar massa de pizza ja feta.
- Per a la massa de pizza casolana: dissoleu el llevat de forner (normalment el podem trobar a la secció de refrigerats del supermercats) en l’aigua i afegiu-hi l’oli d’oliva.
- Poseu la farina i una culleradeta de sal en un recipient gran i aboqueu-hi l’aigua amb el llevat. Pasteu-ho amb les mans fins a aconseguir que la farina absorbeixi tota l’aigua i la massa sigui llisa i fina. Heu de prendre paciència, perquè hi estareu una estona.
- Enfarineu un recipient on hi càpiga la massa, poseu-la-hi, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar 30 min.
- Per al farcit: talleu les botifarres a daus. Talleu els albercocs en quatre trossos.
- Dividiu la massa en quatre o sisporcions i estireu-la per fer-ne pizzes individuals.
- Cobriu les pizzes amb una capa de salsa de tomàquet, els albercocs tallats en quatre, les botifarres talladetes i els pinyons.
- Ruixeu-ho amb una mica d’oli d’oliva, pinteu-ho amb l'ou batut i enforneu-ho 15 min, a 180 ºC.
- Poseu-hi el formatge i enforneu-ho 10 min més. Empolsineu-ho amb una mica d'orenga picada per sobre.
El consell
- Atreviu-vos a posar-hi formatge blau. Queda fabulós!
- Podeu comprar el llevat de forner en alguns forns de pa o als supermercats grans. En venen en pols i refrigerat. Si el compreu refrigerat i us en sobra, podeu aprofitar per preparar alguna altra recepta que porti aquest llevat, com, per exemple, la coca de vidre que també us expliquem en aquest llibre.