Preparació
Preparació
- Per a la salsa de tomàquet: amb l’ajut d’un adult, peleu i talleu els alls, i sofregiu-los en l’oli, a foc baix. Afegiu-hi el tomàquet triturat, el sucre, la sal, l’alfàbrega i/o l’orenga. Deixeu-ho coure, amb la cassola tapada, entre 20 i 30 min. Passeu-ho pel colador xinès i ja teniu la salsa a punt.
- Per a la massa: dissoleu el llevat en l’aigua i barregeu l’oli amb l’aigua. Poseu la farina en un bol amb la sal, aboqueu-hi l’aigua amb oli i pasteu-ho amb les mans fins a tenir una massa fina i elàstica. Deixeu-ls reposar en un bol enfarinat, tapada amb un drap humit. Quan dobli el volum, aixafeu-lo i estireu-lo amb un corró sobre una superfície enfarinada o un paper de forn.
- Unteu-lo amb força salsa de tomàquet i enforneu-lo 10 min, a 180 ºC.
- Traieu la pizza del forn amb l’ajut d’un adult i cobriu-la amb la resta d’ingredients: tomàquets filetejats, salami i mozzarella.
- Coeu-la al forn, a 180 ºC, uns 10 min més.
- Un cop fora del forn, si voleu, poseu-hi les fulles de ruca.
El consell
Aquí expliquem com fer tota la pizza a casa, com els autèntics cuiners italians. Si voleu anar per feina, podeu fer servir una salsa de tomàquet i una base de pizza ja fetes. N’hi ha de molt bones i guanyareu molt de temps!