Preparació
- Per al plum-cake: separeu les clares dels rovells. Amb l’ajuda d’unes varetes elèctriques, munteu les clares a punt de neu. Bateu els rovells amb el sucre fins que es blanquegin, i incorporeu-hi la pela de llimona ratllada, l’oli i l’aigua. Barregeu-ho a poc a poc fins que tot quedi integrat, i afegiu-hi l’ametlla mòlta, la farina tamisada, el bicarbonat i les maduixes. Remeneu-ho bé i, a poc a poc, aneu-hi afegint les clares amb moviments circulars, fins aconseguir un compost uniforme.
- Aboqueu la massa en un motlle per a plum-cake untat o folrat amb paper vegetal, perquè no s’enganxi, i repartiu-hi l’ametlla laminada per sobre. Poseu-lo al forn calent, a 170 ºC, 30 min, fins que en punxar-lo amb un escuradents surti net. Traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar.
- Per a la macedònia: renteu bé la llima, ratlleu-ne la pela i espremeu el suc d’una meitat.
- En un cassó, poseu 200 ml d’aigua, el sucre i el suc de llima. Bulliu-ho 10 min a foc suau, incorporeu-hi l’aigua de flor de taronger, retireu-ho i deixeu-ho refredar.
- Renteu les fruites i trossegeu-les. Poseu-les en un bol, incorporeu-hi l’almívar de flor del taronger, barregeu-ho amb cura i deixeu-ho macerar a la nevera 2 h.
- Acompanyeu el berenar amb un suc o un batut natural de fruites ben fresquet.