Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al plum-cake: separeu les clares dels rovells. Amb l’ajuda d’unes varetes elèctriques, munteu les clares a punt de neu. Bateu els rovells amb el sucre fins que es blanquegin, i incorporeu-hi la pela de llimona ratllada, l’oli i l’aigua. Barregeu-ho a poc a poc fins que tot quedi integrat, i afegiu-hi l’ametlla mòlta, la farina tamisada, el bicarbonat i les maduixes. Remeneu-ho bé i, a poc a poc, aneu-hi afegint les clares amb moviments circulars, fins aconseguir un compost uniforme.
  2. Aboqueu la massa en un motlle per a plum-cake untat o folrat amb paper vegetal, perquè no s’enganxi, i repartiu-hi l’ametlla laminada per sobre. Poseu-lo al forn calent, a 170 ºC, 30 min, fins que en punxar-lo amb un escuradents surti net. Traieu-lo del forn i deixeu-lo refredar.
  3. Per a la macedònia: renteu bé la llima, ratlleu-ne la pela i espremeu el suc d’una meitat.
  4. En un cassó, poseu 200 ml d’aigua, el sucre i el suc de llima. Bulliu-ho 10 min a foc suau, incorporeu-hi l’aigua de flor de taronger, retireu-ho i deixeu-ho refredar.
  5. Renteu les fruites i trossegeu-les. Poseu-les en un bol, incorporeu-hi l’almívar de flor del taronger, barregeu-ho amb cura i deixeu-ho macerar a la nevera 2 h.
  6. Acompanyeu el berenar amb un suc o un batut natural de fruites ben fresquet.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: