Preparació
- Traieu la pell del bacallà, talleu-lo a daus de 2 x 2 cm i reserveu-los.
- Peleu els alls, talleu-los a làmines i reserveu-los amb el bacallà.
- Afegiu-hi els bitxos, alguns de trossejats i alguns de sencers, i cobriu-ho amb l’oli. Deixeu-ho macerar un mínim d’1 h i un màxim de 24 h, a la nevera.
- Coeu l’arròs rodó segons les indicacions del paquet, en aigua al punt de sal. Escorreu-lo i deixeu-lo refredar bé, remenant-lo de tant en tant perquè quedi més solt i no s’enganxi.
- Peleu la ceba vermella i talleu-la a la juliana.
- Fregiu les faves i escorreu-les de l’excés d’oli.
- Renteu el cogombre i talleu-lo a rodanxes.
- Ompliu els bols amb l’arròs cuit i fred i repartiu-hi l’amanida d’algues i tots els ingredients que heu preparat, mantenint-los cadascun en el seu grup.
- Amaniu-ho amb un bon raig d’oli, pebre negre acabat de moldre, el romesco al mig i llavors de sèsam.