Preparació
- Bulliu l'arròs en aigua al punt de sal 10 min, escorreu-lo i deixeu-lo reposar tapat amb un drap.
- Hidrateu el wakame en aigua freda 10 min, escorreu-lo bé i talleu-lo a tires fines.
- En un bol, barregeu la salsa de soja, les llavors de sèsam, el vinagre d'arròs, l'oli de sèsam i el sucre morè. Deixeu-ho reposar una estoneta, fins que el sucre es dissolgui.
- Dividiu la salsa en dos i afegiu el xili mòlt a una de les meitats.
- Renteu les cebes tendres i talleu-les en diagonal, a rodanxes molt fines.
- Talleu la tonyina a daus d'1 x 1 cm i deixeu-los macerar 5 minuts en la meitat de la salsa amb el xili mòlt.
- Amaniu el wakame amb l'altra meitat de la salsa (la que no té xili).
- Peleu l'alvocat i talleu-lo a daus de la mateixa mida que la tonyina.
- Repartiu l'arròs cuit en quatre bols i afegiu-hi els daus de tonyina, els daus d’alvocat, l’alga wakame i el gingebre confitat, formant grupets. Acabeu-ho escampant-hi llavors de sèsam per sobre.