Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a les espècies cajun: barregeu tots els ingredients.
  2. Per al buttermilk: en un cassó, escalfeu la llet a 60 ºC i retireu-la del foc. Afegiu-hi el suc de les llimones i deixeu-ho refredar.
  3. Per al pollastre: en una olla amb aigua, poseu a bullir les potes de pollastre (sense pell) amb una cullerada de les espècies cajun. Quan hagi arrencat el bull, coeu-ho a foc mitjà 45 min.
  4. Retireu-ho, deixeu-ho refredar i poseu-ho en una carmanyola a la nevera, totalment cobert amb el buttermilk, una nit. Aquest procés es fa per mantenir-lo més tendre i sucós a l’hora de servir-lo.
  5. L’endemà, ompliu una cassola ampla d’oli fins a la meitat i escalfeu-ho a 175 ºC.
  6. En un recipient, barregeu la farina, el midó i les espècies per a l’arrebossat.
  7. Aneu traient el pollastre del buttermilk i arrebosseu-lo amb la barreja anterior. Pressioneu-lo bé amb les mans, perquè la farina s’enganxi al pollastre.
  8. Fregiu-lo uns minuts, fins que es dauri. Escorreu-ne l’oli extra en paper de cuina. Saleu-lo.
  9. Per a les patates: renteu les patates amb pela, per treure’n la terra. Talleu-les al llarg, tipus canoa o rústica, i torneu-les a rentar, perquè perdin midó. Eixugueu-les.
  10. En una cassola ampla amb oli fins a la meitat, fregiu les patates a 130 ºC. És important que la primera cocció sigui més una confitura que un fregit, la qual cosa farà que la patata quedi tendra per dins. Traieu-les i reserveu-les.
  11. Apugeu el foc a 180 ºC i torneu-les a fregir en diverses tandes, fins a donar-los el daurat final. Quedaran daurades per fora i tendres per dins.
  12. Serviu el pollastre amb les patates i els cogombrets.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: