Preparació
- Per a les espècies cajun: barregeu tots els ingredients.
- Per al buttermilk: en un cassó, escalfeu la llet a 60 ºC i retireu-la del foc. Afegiu-hi el suc de les llimones i deixeu-ho refredar.
- Per al pollastre: en una olla amb aigua, poseu a bullir les potes de pollastre (sense pell) amb una cullerada de les espècies cajun. Quan hagi arrencat el bull, coeu-ho a foc mitjà 45 min.
- Retireu-ho, deixeu-ho refredar i poseu-ho en una carmanyola a la nevera, totalment cobert amb el buttermilk, una nit. Aquest procés es fa per mantenir-lo més tendre i sucós a l’hora de servir-lo.
- L’endemà, ompliu una cassola ampla d’oli fins a la meitat i escalfeu-ho a 175 ºC.
- En un recipient, barregeu la farina, el midó i les espècies per a l’arrebossat.
- Aneu traient el pollastre del buttermilk i arrebosseu-lo amb la barreja anterior. Pressioneu-lo bé amb les mans, perquè la farina s’enganxi al pollastre.
- Fregiu-lo uns minuts, fins que es dauri. Escorreu-ne l’oli extra en paper de cuina. Saleu-lo.
- Per a les patates: renteu les patates amb pela, per treure’n la terra. Talleu-les al llarg, tipus canoa o rústica, i torneu-les a rentar, perquè perdin midó. Eixugueu-les.
- En una cassola ampla amb oli fins a la meitat, fregiu les patates a 130 ºC. És important que la primera cocció sigui més una confitura que un fregit, la qual cosa farà que la patata quedi tendra per dins. Traieu-les i reserveu-les.
- Apugeu el foc a 180 ºC i torneu-les a fregir en diverses tandes, fins a donar-los el daurat final. Quedaran daurades per fora i tendres per dins.
- Serviu el pollastre amb les patates i els cogombrets.