Preparació

- Escaldeu i plomeu el pollastre, flamegeu-lo i traieu-ne totes les plomes.
- Talleu-lo en octaus, salpebreu-lo i enfarineu-lo.
- Poseu una cassola al foc amb un raig d’oli i feu-hi enrossir els talls de pollastre per cada costat.
- En una altra cassola, amb un raig d’oli d'oliva, salteu-hi lleugerament els escamarlans. Reserveu-los.
- A la mateixa cassola, feu un sofregit amb la ceba i la pastanaga tallada ben finament. A mitja cocció, afegiu-hi el tomàquet ratllat. Deixeu-ho confitar bé, que quedi ben melós.
- Afegiu-hi el vi ranci i el conyac. Deixeu que s’evapori l’alcohol.
- Tot seguit, incorporeu-hi el llorer i el pollastre i cobriu-ho amb brou d'aviram. Deixeu-ho coure fins que el pollastre estigui ben tou.
- Uns minuts abans que s'acabi la cocció, afegiu-hi els peus de porc perquè facin xup-xup amb el pollastre.
- Feu una picada amb alls, julivert, galetes, avellanes i xocolata. Deixateu-ho amb el suc de la cocció i tireu-ho a la cassola.
- Afegiu-hi els escamarlans i deixeu-ho coure 2 min, tasteu-ho de sal i ja ho podeu servir, tot i que és millor si ho deixeu reposar una estona.