Preparació
- Barregeu el pollastre amb el iogurt, el gingebre, l’all, la meitat del suc de llimona i una mica de sal. Cobriu-ho amb paper film i poseu-ho a la nevera tota la nit o un mínim de 6 h.
- Liqüeu la ceba i el xili amb una mica d’aigua fins que quedi suau.
- Escalfeu l’oli en una paella i afegiu-hi coriandre, pebre, cúrcuma i garam masala. Remeneu-ho a foc lent, 1 min.
- Apugeu el foc, afegiu-hi la pasta de ceba i xili, i salteu-ho 10 min.
- Afegiu-hi el pollastre adobat i coeu-ho 10 min. Afegiu-hi la llet de coco. Si no cobreix el pollastre, afegiu-hi aigua.
- Afegiu-hi les ametlles. Porteu-ho a ebullició, reduïu el foc i coeu-ho a foc lent 40 min, fins que el pollastre sigui tendre i la salsa s’hagi reduït. Afegiu-hi sal i més suc de llimona si voleu.
- Opcionalment, serviu-ho amb arròs basmati i/o pa naan.
CONSELLS
Si no teniu xilis vermells frescos, els secs també són molt bons! Per reduir el picant del xili, traieu-los les llavors abans de fer-los servir. Aquest plat és encara més bo si el mengeu el dia següent!