Aquesta és una recepta clàssica, a casa meva. La nostra àvia la feia quan, els diumenges, ens reuníem la família, i per la cassola anaven passant diferents elements segons l'estació de què es tractés.
Preparació
- Netegeu el pollastre, talleu-lo a trossos regulars, salpebreu-lo i reserveu-lo.
- Assaoneu la carn picada amb all, julivert, sal i pebre, lligueu-la amb un ou i feu les mandonguilles.
- Peleu i talleu les cebes morades a la juliana. Peleu les cebes de 'platillo' i deixeu-les senceres. Talleu els bolets a làmines.
- Renteu els salsifís i peleu-los, i coeu-los en aigua bullent fins que estiguin gairebé tendres. Retireu-los, refredeu-los amb aigua i gel i reserveu-los.
- Daureu la carn (el pollastre, les mandonguilles i les salsitxes) en una cocota a foc fort un parell de minuts, perquè no quedi cuita però deixi anar l'excés de greix. Retireu-la.
- Salteu els bolets i els salsifís, i retireu-los.
- Al mateix oli, coeu la ceba a foc mitjà, 5 min. Poseu-hi el pollastre i el tomàquet i coeu-ho 10 min més.
- Afegiu-hi el vi ranci i deixeu-ho reduir fins que s'evapori l'alcohol. Aboqueu-hi el brou i coeu-ho a foc baix, amb la cocota tapada, 90 min, movent-la de tant en tant.
- Finalment, incorporeu-hi els bolets, els salsifís i la carn, i coeu-ho 20 min.