Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Aquesta és una recepta clàssica, a casa meva. La nostra àvia la feia quan, els diumenges, ens reuníem la família, i per la cassola anaven passant diferents elements segons l'estació de què es tractés.


 

Preparació

  1. Netegeu el pollastre, talleu-lo a trossos regulars, salpebreu-lo i reserveu-lo.
  2. Assaoneu la carn picada amb all, julivert, sal i pebre, lligueu-la amb un ou i feu les mandonguilles.
  3. Peleu i talleu les cebes morades a la juliana. Peleu les cebes de 'platillo' i deixeu-les senceres. Talleu els bolets a làmines. 
  4. Renteu els salsifís i peleu-los, i coeu-los en aigua bullent fins que estiguin gairebé tendres. Retireu-los, refredeu-los amb aigua i gel i reserveu-los.
  5. Daureu la carn (el pollastre, les mandonguilles i les salsitxes) en una cocota a foc fort un parell de minuts, perquè no quedi cuita però deixi anar l'excés de greix. Retireu-la.
  6. Salteu els bolets i els salsifís, i retireu-los.
  7. Al mateix oli, coeu la ceba a foc mitjà, 5 min. Poseu-hi el pollastre i el tomàquet i coeu-ho 10 min més.
  8. Afegiu-hi el vi ranci i deixeu-ho reduir fins que s'evapori l'alcohol. Aboqueu-hi el brou i coeu-ho a foc baix, amb la cocota tapada, 90 min, movent-la de tant en tant.
  9. Finalment, incorporeu-hi els bolets, els salsifís i la carn, i coeu-ho 20 min.


 

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: