Preparació
- Per a la base: en un bol, treballeu la mantega amb una forquilla fins que quedi pomada. Afegiu-hi la farina i la sal, i barregeu-ho bé fins a obtenir una textura granulada. Bateu l’ou i afegiu-lo a la barreja. Treballeu la massa amb les mans, formeu una bola i deixeu-la reposar a la nevera 45 min, tapada amb un drap.
- Retireu la massa de la nevera i estireu-la amb el corró. Escalfeu el forn a 180 ºC.
- Unteu el motlle amb mantega i aboqueu-hi la massa. Retalleu les parts que sobresurtin i punxeu la base amb una forquilla, per evitar que s’infli. Poseu-hi una mica de pes a sobre (500 g de llegums en un drap, per exemple) i coeu-la 15-20 min.
- Retireu-la del foc i deixeu-la refredar.
- Poseu una capa de cabell d’àngel a sobre la massa i aneu-la cobrint amb la fruita seca. Torneu a escalfar el forn a 180 ºC i enforneu el pastís 5-8 min.
- Col·loqueu la làmina de gelatina en un plat amb aigua freda.
- Poseu les tres cullerades d’aigua en un cassó i feu-les bullir. Retireu el cassó del foc, afegiu-hi la làmina de gelatina i dissoleu-la bé. Amb un pinzell, unteu la superfície del pastís amb la gelatina i deixeu que se solidifiqui.