Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Netegeu la presa ibèrica del possible excés de greix exterior i talleu-la a porcions d’uns 180 g. Reserveu-la en un lloc a temperatura ambient perquè es vagi temperant. 
  2. Netegeu les carxofes de les fulles més verdes i fornegeu-les amb un raig d’oli 20 min a 180 ºC.
  3. Talleu la ceba a tires i poseu-la a coure a foc lent amb una mica d’oli. Un cop les carxofes siguin cuites, peleu-les i recupereu-ne el cor. Piqueu-lo i afegiu-lo a la ceba. Salpebreu-ho i afegiu-hi el vinagre. 
  4. Amb un motlle d’uns 6 cm de diàmetre, feu-ne uns timbals i acabeu-ho al forn. Coeu la presa salada en una paella amb un bon raig d’oli. 
  5. Muntatge: emplateu-ho amb l’ajuda d’un rectangle d’uns 3 x 6 cm. Disposeu a la meitat un quadrat de la presa ibèrica i la resta fins acabar de fer el rectangle de carxofes 'a lo pobre'. Opcionalment, salseu-ho amb una mica de reducció de pedro ximenes.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: