Preparació
- Netegeu la presa ibèrica del possible excés de greix exterior i talleu-la a porcions d’uns 180 g. Reserveu-la en un lloc a temperatura ambient perquè es vagi temperant.
- Netegeu les carxofes de les fulles més verdes i fornegeu-les amb un raig d’oli 20 min a 180 ºC.
- Talleu la ceba a tires i poseu-la a coure a foc lent amb una mica d’oli. Un cop les carxofes siguin cuites, peleu-les i recupereu-ne el cor. Piqueu-lo i afegiu-lo a la ceba. Salpebreu-ho i afegiu-hi el vinagre.
- Amb un motlle d’uns 6 cm de diàmetre, feu-ne uns timbals i acabeu-ho al forn. Coeu la presa salada en una paella amb un bon raig d’oli.
- Muntatge: emplateu-ho amb l’ajuda d’un rectangle d’uns 3 x 6 cm. Disposeu a la meitat un quadrat de la presa ibèrica i la resta fins acabar de fer el rectangle de carxofes 'a lo pobre'. Opcionalment, salseu-ho amb una mica de reducció de pedro ximenes.