Preparació
- Per al puré: peleu la carbassa i el moniato i talleu-los a daus. Poseu-ho en una cassola que tapi hermèticament, amb un pols de sal i un raig d'oli. Coeu-ho al forn a 250 ºC, 30 min. Comproveu que estigui cuit i tou.
- Tritureu-ho ben fi i afegiu-hi un raig d'oli, perquè quedi un puré cremós. Reserveu-ho en un bany maria calent. Si queda molt espès, el podeu alleugerir amb un xic de brou vegetal o aigua.
- Reduïu el suc de mandarina fins que quedi una densitat de salsa. Ha de reduir a 1/3 part. Emulsioneu-ho amb la meitat de l'oli. Poseu-ho a punt de sal i afegiu-hi el cerfull, picat finament. Reserveu-ho tebi.
- Netegeu els rossinyols amb un drap humit.
- Escateu els rogers, filetegeu-los i, amb unes pinces, retireu les espines dels vuit filets.
- Poseu una planxa i una paella amb un raig d'oli al foc. A la planxa, saleu i marqueu els rogers, primer per la part de la pell i, després, uns segons per la carn. Deixeu-los rosadets.
- A la paella, salteu els rossinyols uns segons.
- En un plat soper, munteu dues cullerades (en forma de muntanya) de puré de moniatos i carbassa, al damunt els dos filets de rogers i, al damunt de la pell dels rogers, una cullerada d'ous de salmó.
- Acabeu-ho amb un cordó d'emulsió de mandarina i oli d'oliva i unes escates de sal.