Preparació
- Per a la massa: barregeu la farina, el parmesà, l’ametlla i sal. Afegiu-hi la mantega tallada a daus. Pasteu-ho i deixeu-ho reposar a la nevera un mínim d’1 h tapat amb paper film.
- Esteneu la massa amb el corró fins que tingui uns 3 mm. Folreu amb la massa un motlle de 29 cm de diàmetre i 4 cm d’alt.
- Per al farciment: salteu els bolets en una paella amb un bon raig d’oli i un parell de grans d’all picats. Quan estiguin gairebé cuits, afegiu-hi una mica de julivert picat i un bon raig de conyac remenant-ho fins que s’evapori.
- Daureu les cebes picades amb un raig d’oli i la mantega.
- En una paella, poseu les gambes pelades amb dos alls trossejats i un raig de conyac; salteu-ho 3 min.
- Bateu els ous amb la nata líquida, sal i pebre, i ratlleu-hi nou moscada al gust. Reserveu-ho.
- Barregeu els bolets saltats amb el sofregit de ceba i les gambes, i passeu-ho per la paella 2 min.
- Aboqueu-ho dins del motlle, mirant que quedi ben repartit.
- A poc a poc, aneu-hi afegint la barreja de nata i ou, fins que quedi tot cobert.
- Coeu-ho al forn a 160 ºC, 55 min. Deixeu la quiche una estona dins del forn apagat perquè acabi de quallar i serviu-la tèbia.