Preparació
- Per a la massa: poseu la farina i la mantega freda, tallada a daus, en un recipient gros. Fregueu-ho fins que la farina desaparegui i la massa sembli sorra. Afegiu-hi la sal i l’ou batut. Barregeu-ho bé i pasteu-ho fins a tenir una massa homogènia.
- Poseu la massa entre dos papers de forn, estireu-lo amb forma rodona amb un corró i emboliqueu-lo sobre el corró, lleugerament enfarinat.
- Engreixeu i enfarineu un motlle d’uns 20 cm de diàmetre. Poseu el corró sobre la vora del motlle i desenrotlleu la massa. Si ho veieu complicat, demaneu ajuda a un adult. Doneu forma a les vores, punxeu la massa amb una forquilla, perquè no pugi, i retalleu les sobres.
- Per a les verdures: amb l’ajuda d’un adult, peleu les pastanagues i talleu-les a daus. Renteu el carbassó i talleu-lo a daus. Peleu la base dels espàrrecs i rebutgeu-ne la part més dura. Poseu la pastanaga i els espàrrecs en un recipient per a microones, tapeu-ho i coeu-ho a màxima potència, 5 min. Reserveu-ho.
- En un bol gran, bateu els ous i barregeu-los amb la nata i la llet. Salpebreu-ho i poseu-hi una mica de nou moscada ratllada.
- Poseu les verdures cuites, el carbassó i el salmó tallat menut, sobre la massa. Cobriu amb la barreja d’ous, nata i llet.
- Enforneu, a 180 ºC, 40 min.
El consell
Fer la massa de la quiche és molt divertit, però porta molt de temps. Si ho preferiu, es pot comprar la massa ja preparada. Es troba a la secció de refrigerats o en el congelador.