Preparació
- Talleu la mantega a dauets i treballeu-la amb la farina, sense pastar-ho massa, per evitar que agafi elasticitat. Afegiu-hi el rovell d’ou, un pessic de sal i unes gotes d’aigua, i treballeu-la una mica més. Emboliqueu-ho en paper film i refrigereu-ho 1 h.
- Renteu i assequeu els espinacs, i talleu-los petits.
- Peleu la ceba i l’all, piqueu-los i sofregiu-los en una paella gran, amb unes gotes d’oli d’oliva, 8-10 min; afegiu-hi els espinacs, salpebreu-ho i continueu la cocció uns minuts més.
- Munteu els ous amb una mica de sal, i barregeu-ho amb els espinacs, el mató i les ametlles, pelades i trossejades.
- Estireu la massa i poseu-la en motlles individuals; folreu-los amb paper sulfurat i poseu-hi un pes (com ara cigrons secs).
- Poseu les 'quiches' al forn, a 180 ºC, 20 min. Retireu-les i ompliu-les amb la preparació anterior; col·loqueu una rodella de tomàquet a sobre de cada 'quiche' i torneu-les a posar al forn, a 180 ºC, durant 20 min.