Preparació
- Netegeu el rap i traieu-ne l’espina. Lligueu els dos lloms amb fil de cosir.
- Prepareu les verdures tallades a tires fines i el tomàquet a trossos. L’all s’ha de tallar molt petit.
- En un cassó, poseu el tomàquet amb un bon raig d’oli, la sal, el pebre, el julivert i una mica de sucre. S’ha de coure amb foc mitjà 12 min. Poseu a la cassola la ceba amb un raig d’oli, i deixeu que es faci bé; ha de quedar melosa. Afegiu-hi la pastanaga, el tomàquet passat pel colador xinès, el gra d’all i el bitxo.
- Afegiu-hi també l’espina del rap tallada a trossos i els caps de les gambes, tot ben picat; tireu-hi el vi i ho reduïu una mica. Deixeu que es faci una mica més i hi tireu el conyac. Flamegeu-ho i poseu-hi el rap lligat, donant-li una volta. Afegiu-hi els pèsols bullits.
- Poseu-ho al forn uns 8 min, donant-li la volta a la meitat del temps. Traieu-ho del forn i deixeu-ho reposar una estona perquè el rap treu una mica d’aigua.
- Després en retireu el cordill i coleu la salsa, poseu-hi la mantega i les cues de les gambes i coeu-les 2 min.