Una proposta verda amb pollastre cruixent, api, nous, poma i amaniment de cava. Una opció apetible i que guanya presència en els menús de primavera gràcies al sabor únic, l'aroma fresquíssima i la polpa consistent i cruixent de les pomes.
Preparació
- Talleu el pollastre en daus i salpebreu-lo o afegiu-hi les herbes per a carn.
- Escalfeu el forn a 200 ºC. Poseu un full de paper de forn sobre la safata del forn.
- Agafeu tres bols. En el primer, poseu-hi la farina; en el segon, els dos ous batuts, i en el tercer, els flocs de civada. Passeu el pollastre primer per la farina, després per l'ou i finalment per la civada.
- Poseu el pollastre assaonat sobre el paper de forn; unteu cada tros amb una culleradeta d'oli d'oliva, i afegiu-hi les nous trossejades.
- Coeu-ho al forn 10 minuts fins que les peces de pollastre estiguin daurades per tot arreu.
- Poseu la maionesa en un bol i barregeu-la amb el cava per obtenir un amaniment fresc i afruitat. Deixeu-ho reposar a la nevera.
- Talleu les pomes en rodanxes o en palets, talleu l'api a trossos molt petits i col·loqueu-ho tot en un bol gran. Afegiu-hi els canonges i les panses.
- Barregeu l'amanida i afegiu-hi les peces de pollastre cruixent i les nous.
- Acabeu el plat abocant l'amaniment de cava fresc per sobre de l'amanida.