Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El 'bhatsa marku' és un bon exemple de les menges que acompanyen les celebracions tibetanes, que es basen en menjar blanc, com en diuen. Així, el formatge, la mantega, el sucre, els noddles i l'arròs agafen protagonisme en els plats de festa. Una d'aquestes és el Saka Dawa, durant la qual s'honora la concepció, el naixement, la il·luminació i la mort del Buda amb bones accions, caritat i espiritualitat. De fet, el Saka Dawa és el nom que rep el quart mes del calendari lunar tibetà i que sovint coincideix amb els nostres mesos de maig i juny. Es tracta d'un període dedicat a sembrar actituds positives (mèrits), les llavors del bon karma que acabaran per fer-nos millors persones. El dia de la lluna plena (Saka Dawa Duchen), al bell mig del mes, és un dels moments més assenyalats per als budistes tibetans.

Preparació

  1. Barregeu la farina i l’aigua, pastant-ho, fins que obtingueu una pasta ferma. 
  2. Doneu-li forma de xurro allargat i prim. Talleu el xurro a trossets d’1 cm.
  3. Poseu els trossets de massa en un bol i, si veieu que s’enganxen, afegiu-hi una mica de farina i barregeu-ho.
  4. Poseu aigua en un cassó i, quan arrenqui el bull, tireu-hi la pasta. Abaixeu el foc i coeu-ho 5 min, fins que els trossets de pasta flotin.
  5. Escorreu la pasta i torneu-la a posar al cassó. Afegiu-hi la mantega, el sucre i el formatge i escalfeu-ho a foc baix, sense deixar-ho de remenar, perquè s’integrin bé tots els ingredients.   

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: