Tradicional pastís de la rebosteria nordamericana conegut, també, com 'Devil's food'. Com a curiositat: Durant la Segona Guerra Mundial, quan els aliments estaven racionats, els pastissers dels Estats Units utilitzaven suc de remolatxa per millorar el seu color vermell.
Preparació
- Per al pa de pessic de remolatxa: barregeu la llet amb el vinagre i el suc de llimona. Deixeu-ho reposar fins que es talli la llet.
- Amb un robot tritureu la remolatxa crua pelada. Incorporeu-hi la llet tallada i reserveu-ho.
- Barregeu els ingredients secs i reserveu-ho.
- Amb les varetes elèctriques barregeu la mantega i el sucre fins que quedi una crema ben homogènia. Incorporeu-hi els ous i barregeu-ho.
- A mà, incorporeu els ingredients secs alternant-los amb la mescla de la remolatxa, fins que quedi tot ben incorporat i homogeni.
- Aboqueu-ho dins el motlle encamisat i coeu-ho a 160 ºC uns 45 min.
- Deixeu-ho refredar. Talleu-ho longitudinalment en tres pisos.
- Amb l’ajut d’una mànega de pastisseria, farciu-ho amb la cobertura de formatge. Reserveu-ho a la nevera fins al moment de servir-ho.
- Per a la cobertura de formatge: amb les varetes elèctriques, barregeu la mantega i el sucre fins que sigui una crema ben fina i homogènia. Afegiu-hi el formatge i seguiu-ho batent fins que s’integri bé. Ha de quedar una crema brillant, fina i homogènia.
Per decorar-ho podeu fer servir gerds liofilitzats, que li donen color i acidesa. Si no en teniu, cal que quan talleu el pa de pessic us guardeu unes quantes engrunes de color vermell per poder-les posar a sobre de la cobertura de formatge.