Preparació
- Poseu una olla al foc amb quatre litres d’aigua i un pols de sal.
- Poseu una cassola al foc amb un raig d’oli i sofregiu-hi la cansalada. Quan sigui rossa, incorporeu-hi la sípia tallada a daus, afegiu-hi la cervesa negra, tapeu-la i deixeu-la coure fins que la sípia comenci a ser tova.
- Afegiu-hi l’all i el pebre vermell.
- Incorporeu-hi el tomàquet a daus, l’orenga, sal, pebre i el sucre. Deixeu-ho concentrar bé.
- Incorporeu-hi la tinta triturada amb el fumet de peix. Deixeu que arrenqui el bull i comproveune el punt de sal.
- Salteu les trompetes i afegiu-les a la cassola.
- Bulliu els rigatoni en l’aigua salada, escorreu-los bé i afegiu-los a la cassola. Barregeu-ho bé.
- Feu un allioli negat amb els alls negres i l’oli d’oliva, i afegiu-ne un parell de cullerades a la cassola, amb el julivert picat pel damunt.