Preparació
Preparació
- Peleu i piqueu la ceba i els grans d’all. Demaneu ajuda a un adult per sofregir-los en una cassola, a foc lent, amb un bon raig d’oli i una fulla de llorer, uns 10 min.
- Poseu-hi l’arròs, apugeu el foc i enrossiu-lo, 2 min. Poseu-hi un raig de vi blanc.
- Quan l’arròs s’hagi begut del vi blanc, poseu-hi els espàrrecs, talladets. Remeneu-ho una mica i aneu afegint-hi el brou calent. Cada vegada que s’assequi, n’hi afegiu una cullerada més.
- Aneu sacsejant l’arròs perquè vagi traient el midó. A mitja cocció, poseu-hi els bolets, nets i tallats. Ha de coure exactament 18 min.
- Un cop passats els 18 min, afegiu-hi el formatge. Sacsegeu-ho, comproveu si li cal una mica de sal i serviu-ho immediatament.
El consell
- Aquest risotto quedarà boníssim si hi afegiu una mica de ceba tendra. Si no teniu formatge de Maó, podeu canviar-lo per parmesà o per un altre formatge que us agradi. I, si us agraden els bolets, també n’hi podeu afegir uns quants.
- El risotto és una recepta d’arròs cremós, típica de la cuina italiana.