Preparació
- Per al sofregit: primer de tot, daureu lentament la ceba tapada 20 min i després destapeu-la.
- Quan tingui color, afegiu-hi l'all i ajunteu-ho amb els bolets, trossejats, i feu-ho coure per evaporar tota l'aigua dels bolets.
- Després, afegiu-hi la branca de farigola i condimenteu-ho amb la sal i el pebre.
- Reserveu-ho.
- Per al fons d'arròs: escalfeu el fons i, quan estigui coent, poseu-hi els bolets, tapeu-ho i deixeu-ho infusionar amb les herbes 6 h.
- Macereu l'arròs amb el sofregit, mulleu el fons i feu el risotto.
- Aneu-ho regant a mesura que el gra d'arròs absorbeix l'aigua.
- Quan estigui grenyal, pareu la cocció i deixeu-lo reposar.
- Després, acabeu de lligar l'arròs amb la mantega.
- Salteu a foc fort els ceps, condimenteu-los i reserveu-los.
- Finalment, afegiu-hi el formatge a daus i la salsa al voltant.