Preparació
- Per al brou: sofregiu les verdures i les galeres. Afegiu-hi l’aigua i sal, i deixeu-ho bullir 30 min. Coleu-ho. Reserveu-ne el brou per fer l’arròs. Obriu les galeres, rasqueu-ne la carn i guardeu-la en oli d’oliva. Això serà el que fareu servir al final de la cocció de l’arròs per fer-lo cremós.
- Per al sofregit: netegeu i peleu la ceba i les carxofes i talleu-les a daus. Sofregiu-les a foc baix en una cassola amb un raig d’oli d’oliva, afegiu-hi l’all i el julivert picats. Després, afegiu-hi l’arròs, sofregiu-lo un moment i aboqueu-hi la salsa de tomàquet i el brou de galeres. Deixeu-ho coure i aneu-hi afegint el brou a mesura que l’arròs el necessiti.
- Quan l’arròs ja sigui cuit, afegiu-hi la carn de les galeres picada juntament amb un bon raig d’oli d’oliva. Amb això l’arròs tindrà consistència cremosa, en substitució del parmesà i la mantega. Una vegada hàgiu posat l’arròs al plat, poseu-hi les espardenyes obertes i fetes a planxa.