Preparació
- Netegeu els espàrrecs tallant i descartant la part més dura de les tiges. Després, talleu-los en tres parts.
- En una paella, escalfeu 1 cullerada d'oli d'oliva i salteu els bolets i els espàrrecs durant uns 5-7 min, fins que estiguin daurats. Rectifiqueu-ho de sal i pebre i retireu-ho del foc.
- En una olla gran, escalfeu 1 cullerada d'oli d'oliva i 25 g de mantega Cadí DOP a foc mitjà. Afegiu-hi la ceba i l'all picats i sofregiu-ho fins que estiguin translúcids, uns 5 min.
- Incorporeu-hi els espàrrecs i els bolets.
- Poseu-hi l'arròs i remeneu-ho uns 2 min fins que es torni lleugerament transparent.
- Aboqueu-hi el vi blanc i remeneu-ho fins que s'evapori completament, uns 2-3 min.
- Afegiu-hi el brou de verdures calent, de mica en mica, aproximadament dos cullerots alhora. Remeneu-ho constantment perquè l'arròs alliberi el midó. Cada cop que l'arròs absorbeixi el brou, afegiu-n'hi més. Aquest procés dura uns 18 min en total.
- Quan l'arròs estigui al dente, retireu l'olla del foc i poseu-hi els 25 g restants de mantega Cadí DOP i el formatge Cadí Urgèlia DOP ratllat. Remeneu-ho bé perquè es fonguin i s'integrin amb el risotto.
- Serviu el risotto immediatament, ben calent, decorant-lo amb una mica més de formatge ratllat.