Preparació

- Agafeu un parell d’alls i, sense pelar-los, rebenteu-los amb un cop sec i poseu-los en una paella al foc amb oli abundant.
- Deixeu que agafin color i gust, i afegiu-hi els fideus, doneu-los unes voltes i, un cop s’enrosseixin, coleu l’oli.
- En una altra paella sofregiu la ceba i els alls tendres lentament fins que quedin com a punt de caramel.
- Incorporeu-hi el tomàquet ratllat i deixeu fer fins que aquest se separi de l’oli. Reserveu-ho.
- A part, fregiu volta i volta les espardenyes, traieu-les i reserveu-les.
- A la mateixa paella afegiu el sofregit i els fideus rossos. Deixeu-los fer una mica i cobriu-los amb el brou de marisc calent i poseu-ho tot al forn calent 5 min.
- Mentrestant, feu un allioli amb ou, alls i julivert.
- Finalment, obriu les espardenyes per la meitat i netegeu-les amb aigua freda. Salteu-les en una paella i, al darrer minut, afegiu-les per sobre dels fideus i deixeu que s’acabin de coure.
- Serviu-ho amb la resta de l’allioli a part i una amanida.