Preparació
- Peleu les carxofes i retireu-ne les puntes. Trossegeu-les en quarts i fregueu-les amb llimona perquè no s'enfosqueixin.
- Talleu les pastanagues i els pebrots a la juliana. Piqueu l’all i talleu les cebes a tires.
- Escalfeu una mica d’oli en una plata refractària. Aboqueu-hi les verdures i ofegueu-les a foc lent. Condimenteu-ho amb la fulla de llorer, sal i pebre.
- Remeneu-ho i afegiu-hi el pollastre. Daureu-lo i banyeu-lo amb el brou bullent. Tapeu el recipient i deixeu-ho coure durant 20 min.
- Afegiu-hi el vi. Si el pollastre queda sec, podeu afegir-hi una mica d’aigua. Deixeu-ho coure fins que el pollastre estigui tendre.
- Deixeu-ho refredar. La textura del guisat ha de quedar com una salsa espessa amb els trossets de pollastre i les verdures. Després, emboliqueu-ho amb les coques de blat de moro, fent una mena de ‘burrito’.
Un plat del restaurant Cal Vitus
Rambla Rafael Casanova, 29. Tel. 93 652 96 13. 08830. Sant Boi de Llobregat.