Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Foneu la xocolata amb la mantega i deixeu-la temperar. Separeu clares i rovells dels ous. Bateu els rovells amb la meitat del sucre. Ajunteu-ho amb la xocolata i la mantega (no ha de ser calenta) i bateu-ho fins que obtingueu una massa homogènia. Ajunteu la farina i el llevat. Munteu les clares a punt de neu i afegiu-hi la resta del sucre. Afegiu-ho a la barreja d’abans.
  2. Unteu un motlle amb mantega i farina i poseu-hi la massa. Coeu-ho al forn 25 min a 180 ºC. Abaixeu-lo a 160 ºC i deixeu-ho coure 25 min més. Deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo.
  3. Per a l’almívar: bulliu l’aigua i el sucre 5 min i afegiu-hi un raig de rom.
  4. Per al farciment: obriu el pastís per la meitat i xopeu-lo amb almívar. Afegiu-hi la melmelada batuda i tapeu el pastís amb l’altra meitat.
  5. Per a la cobertura: escalfeu la nata fins que comenci a bullir, traieu-la del foc i afegiu-hi la xocolata fondant. Barregeu-ho amb una cullera de fusta fins que estigui ben desfeta. Finalment, cobriu el pastís amb aquesta cobertura i decoreu-ho amb nata.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: