Preparació
- Per a la remolatxa marinada amb kombutxa: renteu molt bé la remolatxa, raspallant-la. Amb una mandolina, talleu-la a làmines molt fines i poseu-les en un pot net i sec. Afegiu-hi la kombutxa, que les cobreixi totalment, i deixeu-les 48 h en un lloc fosc. Conserveu-ho a la nevera.
- Per a l’amanida: en una cassola, barregeu la polenta amb quatre tasses d’aigua, una culleradeta de sal i un rajolí d’oli d’oliva. Coeu-ho a foc mitjà remenant-ho contínuament, fins que es comenci a espessir i la polenta es desprengui fàcilment de les parets de l’olla. És important no deixar-ho de remenar (la polenta es podria cremar).
- Aboqueu-ho en un motlle rectangular, alliseu bé la superfície i deixeu-ho refredar.
- Talleu el fonoll i els raves a làmines molt fines, amb una mandolina.
- En un bol, marineu el fonoll amb una mica d’oli d’oliva, una mica de sal i unes gotes de vinagre de poma; barregeu-ho una mica amb la mà.
- Peleu el raïm.
- Renteu i eixugueu bé els brots d’enciam.
- Talleu el formatge vegà a dauets.
- Desemmotlleu la polenta i talleu-la en quatre rectangles. Pinzelleu-los amb una mica d’oli d’oliva i marqueu-los a la planxa.
- Al plat, poseu un rectangle de polenta i a sobre poseu-hi els ingredients de l’amanida: brots d’amanida, rodanxes de remolatxa, fonoll, rave, raïm, magrana, formatge i fruita seca.
- Condimenteu-ho amb oli, sal i pebre rosa.
Nota. Si voleu una amanida amb un afegit digestiu i saludable, podeu marinar la remolatxa amb kombutxa, una beguda rica en bacteris vius. Però us haureu d’esperar 48 hores, amb la qual cosa s’ha d’organitzar amb antelació.
En cas contrari, si no podeu esperar aquest temps de marinat, senzillament es pot bullir la remolatxa i tallar-la a làmines fines.