Preparació
- Peleu la ceba tendra i l'all.
- Talleu la ceba a discos fins i l'all a làmines.
- Talleu els tomàquets a quarts.
- Escalfeu una paella mitjana a foc mitjà-alt.
- Assequeu els calamars amb una mica de paper absorbent i presenteu-los sobre la paella.
- Afegiu-hi una mica d'oli d'oliva i deixeu-los que es daurin a foc viu 1 min per cada costat.
- Salpebreu-los i reserveu-los en un plat pla.
- Torneu a escalfar la paella i daureu-hi la ceba tendra, sense moure-la, uns segons.
- Afegiu-hi les làmines d'all, les ametlles picades i una mica d'oli.
- Quan les làmines d'all es daurin, afegiu-hi els grans de pebre verd.
- Espereu 5 s i afegiu-hi el tomàquet.
- Abaixeu el foc i deixeu-ho coure no més d'1 min.
- Talleu els calamars a trossos més petits.
- Aparteu la paella del foc i afegiu-los-hi, amb el suc.
- Presenteu la focaccia oberta i torrada sobre un plat pla.
- Repartiu-hi el contingut de la paella i acabeu-ho amb julivert picat.