Les bledes no només serveixen per perdre pes: són antioxidants, aporten fibra i una gran quantitat de micronutrients a l'organisme, amb molt poques calories. Aquesta recepta és apta per a ovolactovegetarians, tot i que si voleu fer-la vegana, només heu de substituir el pesto tradicional per la seva opció vegana, amb anacards i formatge vegà.
Preparació
- Per al pesto: poseu la fruita seca al got de la trituradora i afegiu-hi els 50 g de fulles de bleda, el parmesà i l’oli d’oliva; salpebreu-ho i tritureu-ho bé. Reserveu-ho.
- Escaldeu les fulles de bleda en aigua bullent amb un punt de sal, 15 s, i refredeu-les en aigua freda amb glaçons. Escorreu-les.
- Renteu els pebrots i el carbassó i talleu-los a la juliana.
- Peleu les pastanagues i la ceba i talleu-les a la juliana.
- Peleu i piqueu els alls i el tros de gingebre.
- En una paella amb un parell de cullerades d’oli, salteu les verdures i condimenteu-les amb sal, l’all i el gingebre picat. Aparteu-ho del foc i deixeu-ho refredar.
- Esteneu les fulles de bleda escaldades sobre la taula i, en un extrem, poseu-hi les verdures saltades. Enrotlleu la fulla formant rotlles estrets, de manera que la verdura quedi centrada a l’interior.
- Serviu-los freds o calents, amb el pesto de bledes.