Preparació
- Talleu les albergínies per la meitat, al llarg, i feu una colla de talls a la polpa per facilitar-ne la cocció. Regueu-les amb una mica d’oli i poseu-les al forn calent, a 200 ºC, 30 min.
- Retireu la polpa de les albergínies i treballeu-la amb una forquilla: afegiu-hi un all picat, el suc de mitja llimona i un raig d’oli. Salpebreu-ho i guardeu-ho a la nevera.
- Renteu les sardines i escateu-les. Retireu-ne la tripa i renteu bé l’interior, eixugant-les amb paper de cuina.
- Piqueu els altres alls amb el julivert, ben menut.
- Passeu les sardines per la farina i farciu-les amb una cullerada de l’albergínia treballada i un bon pessic d’all i julivert.
- Coeu-les al gratinador del forn o, si podeu, a la graella; gireu-les amb cura a mitja cocció.
- Presenteu-les acompanyades de la resta de puré d’albergínia i, si voleu, amb mitges rodelles de llimona.