Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El nostre cuiner més inquiet, Pep Nogué, va visitar el barceloní Lluís Graus per cuinar a quatre mans un guisat tradicional que, com ens agrada tant fer als catalans, combina carn i peix. Des de l’Eixample de Barcelona, ens arriba aquest mar i muntanya tan nostrat. I no és res estrany tenint en compte que l’amfitrió, Lluís Graus, és un home polifacètic a qui agrada convidar els amics a casa per fer-los degustar alguns dels plats de cuina catalana que acostuma a preparar per a l’ocasió. Pep Nogué el va ajudar a preparar aquesta recepta de sípia amb pèsols i mandonguilles, i va donar-li alguns consells perquè els seus guisats siguin encara més bons. 

Preparació

  1. Sofregiu la ceba amb oli calent en una cassola. A foc molt lent, tireu-hi la la pastanaga i la carbassa i tapeu la cassola.
  2. Afegiu-hi la sípia tallada a daus petits, perquè es cogui més ràpid.
  3. En una paella, fregiu les mandonguilles que haureu preparat (amb sal i pebre). Quan estiguin daurades, afegiu-hi la cervesa i cremeu-les. Quan estiguin llestes, afegiu-les a la cassola amb el sofregit.
  4. Aboqueu el fumet calent a la cassola amb la carxofa i els pèsols (prou fumet perquè quedin tous). Saleu-ho i apugeu una mica el foc.
  5. Deixeu-ho coure 5 min i deixeu-ho reposar una mica.

Els consells de Pep Nogué

En Pep recomana acabar el guisadet amb una picada de julivert, un gra d’all, pa, la melsa de la sípia i un pensament de xocolata negra.

El Lluís va tallar la sípia ben petita, ja que d’aquesta manera es cou més ràpid. Si hi afegiu una mica de cervesa, ajudarà a entendrir-la.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: