Preparació
- Per a la sopa d’ametlles: tritureu les ametlles amb l’aigua i la sal i deixeu-ho macerar durant 24 h. L’endemà, tritureu-ho dues vegades i coleu-ho amb un colador molt fi. Rectifiqueu-ho de sal i sucre.
- Per al sorbet de figues: netegeu les figues, traieu-ne la tija i peleu-les lleugerament. Poseu-hi el sucre i la llimona i tritureu-ho en una Thermomix (o batedora) fins a deixar-ho molt fi. Poseu-ho en una geladora. Si no en teniu, podeu posar-ho al congelador en un bol i remeneu-ho cada 10 min amb dues forquilles.
- Muntatge: talleu a quadres el pa de pessic i poseu-los al centre del plat. Poseu-hi la sopa d’ametlles al voltant. Col·loqueu-hi uns trossets d’ametlla tendra i uns dauets de gelatina d’amaretto. Amb una quenelle de sorbet de figues donarem el plat per acabat. S’ha de servir la sopa molt freda.