Aquesta no és una sopa de carbassa qualsevol, és la proposta dels xefs Juanjo Roda i Jeroni Castells, que hi afegeixen llagostins i ous ecològics escumats.
Preparació
- Per a la sopa de carbassa: sofregiu la ceba, afegiu-hi la carbassa i continueu el sofregit. Tot seguit, afegiu-hi l’aigua i la crema de llet i deixeu-ho bullir fins que la carbassa sigui cuita. Tritureu-ho i passeu-ho pel colador xinès. Rectifiqueu-ho de sal i pebre. Reserveu-ho.
- Per a l’ou escumat: trenqueu la closca dels ous i emboliqueu-los amb paper de film, prèviament untats amb oli de gira-sol perquè no s’enganxin, i tanqueu-los lligant el film amb un fil. Poseu un cassó d’aigua al foc i quan arrenqui el bull poseu-hi els ous. Deixeu-los-hi 4-5 min. Refredeu-los amb aigua i gel.
- Muntatge: al fons del plat poseu-hi ceba caramel·litzada i, al damunt, l’ou. Al costat, col·loqueu tres llagostins a la planxa i uns trossos de pa fregit. Finalment, afegiu-hi la sopa de carbassa.