Preparació
- Piqueu el porro i la pastanaga i lamineu els xiitakes. Sofregiu-ho amb la mitja culleradeta d’oli de sèsam, una cullerada d’aigua i el vi d’arròs. Deixeu que s’evapori l’alcohol i es concentrin els sabors.
- Afegiu-hi 1,5 litres d’aigua, el tofu tallat a quadrats petits i el trosset de kombu i deixeu-ho coure a foc lent.
- Afegiu-hi una cullerada de salsa tamari i, a l’últim moment, diluïu-hi, amb una mica de brou calent, una cullerada de mugi miso, incorporant-lo a la sopa.
- Per acabar i ja fora del foc, ratlleu el gingebre i escorreu-ho per treure-li el suc i afegiu-ho a la sopa.
- Poseu uns créixens al fons del bol i serviu-hi la sopa a sobre.
CONSELL
La primavera també és un bon temps per prendre sopes de miso. Només cal tenir en compte que les hem de fer d’acord amb l’estació, lleugeres, mineralitzants i que ens ajudin a desintoxicar i a mobilitzar l’energia que hem acumulat durant l’hivern.