Preparació
- En una olla petita amb els 30 ml d’oli, sofregiu-hi lleugerament el porro, uns 3 min, i salpebreu-ho.
- Aboqueu-hi els fredolics ben nets, tallats a trossos mitjans, i sofregiu-los 3 min més. Salpebreu-ho.
- Incorporeu-hi l’aigua bullent i deixeu-ho coure 5 min.
- Mentrestant, poseu els daus de pa a torrar al forn, a 160 ºC, 5 min.
- Un cop feta la sopa, aparteu-la del foc i tritureu-la amb l’ajuda d’una batedora; afegiu-hi la mantega i tritureu-la fins aconseguir una textura rústica. Procureu no triturar-la en excés. Rectifiqueu-ne el punt de sal i pebre i reserveu la sopa.
- En una paella petita amb una mica d’oli, daureu lleugerament l’all i el julivert picats, aparteu-ho del foc i incorporeu-hi els cacauets.
- Serviu la sopa ben calenta i repartiu-hi per sobre els daus de pa torrat i els cacauets, amb l’oli perfumat d’all i julivert.