Preparació
Preparació
- Renteu i netegeu els musclos. Feu-los bullir en una olla amb l'aigua, retirant-los a mesura que s'obrin.
- Poseu els caps i les espines, nets de vísceres i sang, dins de l'aigua dels musclos, amb el llorer, i feu que arrenqui el bull, escumant-ho; coeu-ho a foc tapat i a foc lent 15 minuts. Retireu-ho del foc i deixeu-ho reposar uns minuts. Coleu el brou.
- En una cassola, feu un sofregit amb l'oli, la ceba, els alls i l'api, tot pelat i picat. Afegiu-hi el tomàquet i feu-ho coure 5 minuts. Mulleu-ho amb el brou i feu-ho bullir. Afegiu-hi l'arròs i deixeu-ho coure 15 minuts.
- Per a la salsa criolla: peleu la ceba i talleu-la a juliana fina. Deixeu-la reposar dins d'aigua freda 5-10 minuts, escorreu-la i amaniu-la amb el suc de la llima, sal i pebre, un raig d'oli i julivert picat. Serviu-ho en un bol.
- Quan l'arròs estigui cuit, retireu la cassola del foc, afegiu-hi els musclos i la marialluïsa i rectifiqueu-ho de sal.