Preparació
Preparació
- Per pelar fàcilment els tomàquets, primer els heu d’escaldar. Feu-los una creu a la base i demaneu ajuda a un adult per posar aigua a bullir en un cassó. Amb l’ajut d’una escumadora, poseu-hi els tomàquets, amb molta cura de no cremar-vos. Compteu 30 s i traieu-los.
- Poseu els tomàquets dins d’un recipient amb aigua ben freda, peleu-los i talleu-los.
- Poseu-los al vas de la batedora, amb un parell de fulles d’alfàbrega i la síndria, tallada menuda i sense llavors. Tritureu-ho bé, amb un bon raig d’oli d’oliva i un pessic de sal.
- Amb l’ajut d’unes tisores, talleu les altres fulles d’alfàbrega.
- Serviu la sopa acompanyada amb les fulles d’alfàbrega picades i una culleradeta de formatge d’untar.
El consell
- Si voleu que el plat quedi encara més espectacular, feu boletes amb el formatge d’untar i arrebosseu-les amb sèsam. Quan serviu la sopa, poseu-les a sobre i acabeu-les amb les fulles d’alfàbrega picades.
- Si no teniu formatge d’untar, podeu acompanyar la sopa amb una mica de iogurt batut.
- Si us agrada la sopa amb crostonets, animeu-vos a posar-hi trossos de síndria tallada a dauets.