Preparació
Preparació per a la sopa de taronja sanguina
- Poseu en un cassó al foc amb 900 ml de sucre de taronja i el sucre. En fred, diluïu l'agar-agar en els 100 ml de suc restants.
- Quan arrenqui el bull, tireu-hi l'agar-agar i bulliu-ho 2 min. Deixeu-ho refredar a la nevera. Una vegada fred, tritureu-ho, que quedi una sopa gelatinosa amb textura fina.
- Per al plum-cake de taronja, pastanaga i ametlles: poseu els rovells, els 50 ml de suc de taronja i el sucre en un bol al bany maria. Munteu-ho fins que dobli el volum.
- En un altre bol, munteu les clares a punt de neu amb un polsim de sal. Quan estiguin gairebé muntades, afegiu-hi el sucre de mica en mica. Barregeu el midó, la farina d'ametlla passada per un sedàs, la pastanaga pelada i ratllada i el suc de taronja.
- Barregeu els rovells muntats amb la mescla del midó, la farina, la pastanaga i el suc de taronja.
- Tot seguit, incorporeu-hi les clares muntades a punt de neu i barregeu-ho amb molt de compte perquè no s'abaixi.
- Poseu aquesta mescla en un motlle, untat amb mantega i empolsat de farina, i feu-lo coure 30 min a 160 ºC.