Preparació
- Per al brou: en una olla, poseu la falda de vedella, el peu, les carcasses i l’aigua freda. Deixeu que arrenqui el bull per blanquejar-ho, i així aconseguireu treure totes les impureses de la carn. Amb una escumadora, retireu tota l’escuma que surti. Afegiu-hi les verdures, les herbes i la pela. Deixeu-ho coure a foc lent 2 h.
- Deixeu-ho refredar a la mateixa olla, per infusionar el brou. Coleu-ho i reserveu-ho.
- Per a les pilotes: en un bol, poseu tots els ingredients i barregeu-los fins que quedi tot molt homogeni. Feu-ne pilotes d’una mida que sigui agradable per menjar amb cullera.
- Poseu 1,5 l de sopa a bullir i afegiu-hi les pilotes, que coguin 15 min.
- En una paella, salteu a foc viu les mocoses amb una mica d’oli i sal, fins que quedin cuites.
- En un plat fondo, poseu les pilotes i les mocoses i serviu-ho a taula, amb una sopera.
- En el moment de servir, poseu la sopa al plat. Podeu afegir-hi una mica de formatge ratllat.