Preparació
- Podeu comprar pèsols pelats o sense pelar. Bulliu-los amb les beines per obtenir un brou de pèsols, més aromàtic que el brou de verdures.
- Poseu aigua a bullir amb sal fina. Afegiu-hi els pèsols i després de 5 min talleu el bull. Refredeu els pèsols després del temps de cocció amb aigua freda i gel. Un cop freds, escorreu-los i conserveu-los a la nevera en paper de cuina.
- Piqueu la ceba i sofregiu-la amb oli a foc lent, sense que agafi color. Mulleu-la amb vi blanc i afegiu-hi la branca de citronella tallada en dues al llarg, a foc fort, fins que el vi s’evapori. Abaixeu el foc i afegiu-hi la pasta de curri i els pèsols bullits.
- Escalfeu el brou de verdures o de pèsols a part. Afegiu-lo a poc a poc al sofregit de pèsols i tritureu-ho amb un túrmix. Afegiu-hi brou fins a obtenir la textura desitjada.
- Torneu a bullir el brou 2 min i tritureu-lo afegint-hi la mantega per tenir una crema untuosa. Tasteu-ho i poseu-ho a punt de sal i pebre blanc acabat de moldre. Passeu la sopa per un colador fi. Reserveu-la a la nevera.
- Serviu la crema freda o calenta amb unes làmines de coco per sobre o coco ratllat.