Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

1. Quins són els ingredients imprescindibles d'una picada?

Generalment, són ingredients amb propietats aromàtiques, com l'all, el julivert, el safrà i la sajolida, i també fruita seca, que actua d'espessidor, com les ametlles i les avellanes torrades, i els pinyons. També hi podem posar carquinyolis, galetes i, fins i tot, xocolata negra.

2. Podem fer picades amb qualsevol ingredient?

I tant que sí! Cuinar ha de ser un acte de llibertat creativa. La funció de la picada és perfumar i afinar la textura d'un guisat. Si us inspireu i us ve de gust, podeu posar-hi festucs, cacauets, nyores i filets d'anxova!

3. Quina és la millor tècnica?

La tècnica està relacionada amb la textura que busquem. Si la volem molt i molt fina, un túrmix és ideal, però si ens agrada una textura més granulosa, el millor és fer servir la mà de morter.

4. En quin moment l'hem d'afegir a la cassola?

La picada és el toc final d'un guisat i s'hi ha de posar just al final de la cocció, per sumar-hi aromes i sabors, lligar la salsa i afinar-ne el punt de sal i pebre.

Preparació

  1. Per a la sopa: talleu les quatre llesques de pa a tires fines i poseu-les en una safata de forn ampla. Assequeu-les 20 min a 100 ºC (us quedaran com uns flocs de pa).
  2. Ratlleu els tomàquets fins a tenir 800 g de polpa ratllada i poseu-la en una gerra. 
  3. Mescleu-la amb l'aigua, l'oli, la sal i el pebre, i reserveu-ho a la nevera.
  4. Per a la picada: poseu al morter les ametlles i un xic de sal. Quan les tingueu mig picades, afegiu-hi els pinyons, les olives, les anxoves i el julivert, i continueu la picada fins que tingui una textura granulosa i no gaire fina. Reserveu-la a la nevera.
  5. Poseu la sopa en bols fondos i escampeu-hi els flocs de pa i la picada per sobre.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: