Preparació
-
Per a la picada: fregiu, per separat, tots els ingredients menys el safrà. Escorreu-ho i tritureu-ho tot junt, amb el safrà.
-
Per al fumet de peix: feu servir l'oli sobrer de la picada per sofregir les verdures aromàtiques. Afegiu-hi el peix, net de sang, i els crancs. Ofegueu-ho uns minuts, fins que el peix es desfaci.
-
Afegiu-hi el pebre vermell, remeneu-ho i flamegeu-ho amb el brandi.
- Cobriu-ho fins a la mateixa altura i deixeu-ho bullir 20 min.
-
Aixafeu el peix i coleu-ho.
-
Per a l'allioli: en un bol, barregeu els alls pelats amb la sal.
-
Piqueu-ho amb el morter, per obtenir-ne una pasta.
-
Incorporeu-hi el rovell i, sense deixar-ho de remenar, afegiu-hi l’oli, a poc a poc, fins a obtenir una textura cremosa.
-
Per a les patates i el fonoll: feu boletes amb les patates i feu-les coure en el fumet de peix, fins que estiguin toves.
-
Confiteu el fonoll tallat a la juliana a foc lent, amb una mica de sal i oli, amb l'olla tapada amb paper film.