Preparació
- Per a l’allioli: en un bol alt, barregeu l’all, el rovell, les avellanes i la sal i aneu-ho emulsionat amb el túrmix, afegint-hi l’oli a poc a poc, fins a obtenir una textura cremosa. Reserveu-ho.
- Per a la picada: fregiu per separat tots els ingredients, menys el safrà, escorreu-ho i piqueu-ho tot junt, amb el safrà.
- Per al fumet de peix: amb l’oli sobrant de la picada, sofregiu les verdures a la cocota . Afegiu-hi l’espina i la pell del rap, ofegueu-ho, poseu-hi una cullerada de pebre vermell, remeneu-ho i flamegeuho amb el brandi.
- Cobriu-ho d’aigua i deixeu-ho bullir uns 25 min. Coleu-ho.
- Per a les boletes de patata i carbassa: peleu i bulliu les patates i la carbassa. Un cop cuites, aixafeu-les i, amb la pasta resultant, feu-ne boletes.
MUNTATGE
- Torreu les tires de pa al forn i a sobre poseu-hi l’allioli amb les avellanes.
- Talleu la cua de rap en medallons i enfarineu-los.
- A la cocota, escalfeu el fumet barrejat amb la picada, afegiu-hi les boletes de patata i de carbassa amb el rap, els musclos i els escamarlans, feu-ho coure uns minuts i rectifiqueu-ho de sal.
- Serviu-ho amb les tires de pa d’allioli d’avellanes a cada plat.
CONSELL
Podem fer el suquet a la barbacoa o al foc de llenya i donar-li un toc fumat. Xup-xup! Si ho feu amb una olla de ferro colat, aquest permet una distribució uniforme de la calor i conserva totes
les aromes, els sabors i els nutrients dels aliments.