El Pep va aportar la cassola catalana típica del suquet i va optar per posar safrà i oli d'oliva verge extra de l'Empordà.
Preparació
- Per al fumet: pose tots es ingredients en una olla amb aigua freda. Poseu-la al foc i, quan arrenqui el bull, deixeu que es cogui 20 min. Desescumeu-ho. S'ha de coure molt poc: a partir d'aigua freda, quan arrenca el bull, el deixem uns quinze minuts. Recordeu quer en un fumet mai s'hi posa sal perquè el peix, la ceba i la verdura aportin gust.
- Pera la picada: piqueu tots es ingredients al morter.
- Sofregiu dos alls ratllats amb oli d'oliva. Afegiu-hi els tomàquets ratllats i un raig de vi Banyuls.
- Afegiu-hi les patates esqueixades i el fumet, fins a cobrir les patates, a foc molt alt (en total s'han de coure 20 min). La patata kennebec és vella i absorbeix bé el suc. A mitja cocció, afegiu-hi el rap. Uns 5 min més tard, afegiu-hi els gambes i la picada.