Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Renteu l'arròs tres vegades, per eliminar-ne el midó. Feu bullir l'aigua en una olla al punt de sal, afegiu-hi l'arròs i coeu-lo a foc mitjà i amb l'olla tapada, 10 min. Retireu l'olla del foc i deixeu reposar l'arròs tapat 4 min més. Coeu-lo i, abans que es refredi del tot, amaniu-lo amb el vinagre, el sucre i la sal, barrejats i bullits prèviament. Reserveu-ho protegit amb un drap net i humit.
  2. Per a l'escalivada: renteu i unteu amb oli d'oliva els pebrots, les cebes i l'albergínia; poseu-los en una safata de forn a la mida i fornegeu-ho a 190 ºC, 30 min. Retireu la safata del forn i tapeu-la amb film transparent, per retenir el vapor calent de la cocció que us facilitarà pelar les verdures escalivades. Un cop pelades, reserveu-les per separat, tallades a tires llargues d'1 cm d'ample.
  3. Per a la pell del sushi: renteu les fulles de bleda, rebutgeu les tiges dures i escaldeu-les amb aigua i sal, només 5 s. Refredeu-les immediatament amb aigua i gel, i reserveu-les a sobre d'un paper absorbent.
  4. Per a la vinagreta: barregeu tots els ingredients i reserveu-los.
  5. Per al sushi: a sobre de cada full de paper sulfurat, esteneu una fulla de bleda escaldada, que ocupi una àrea de 10 x 15 cm en cadascuna. Per sobre, esteneu-hi l'arròs, amb un gruix de 0,8 cm. Al llarg i al centre, poseu-hi una tira de cada tipus de pebrot, de ceba, d'albergínia i de tomàquet confitat, saleu amb prudència les verdures i incorporeu-hi el seitó. No us preocupeu si les tires vegetals són curtes, afegiu-les de costat per ocupar tota l'extensió dels 15 cm. Amb els productes al centre de l'arròs i amb l'ajuda del paper, formeu un rotlle, estrenyent-lo fins aconseguir un cilindre dens i regular. Reserveu-ho a la nevera.
  6. Retireu els papers dels rotlles i talleu-los a porcions de 2,5 cm d'altura. Reserveu-los uns minuts a temperatura ambient, protegits amb un drap net i humit, i serviu-los amb la vinagreta.

CONSELL

Aquesta creació culinària és una fusió sorprenent de les cuines oriental i catalana. Un dels secrets per fer bon sushi és escollir bon arròs. Heu d'utilitzar arròs de gra curt i rodó, en aquest cas nosaltres hem optat per arròs thai.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: